1. maaliskuuta 2023 • 3 min lukuaika

Maksimoi psykoterapiavastaanottosi tehokkuus digitaalisilla työkaluilla

Elias Palpatzis

Brightlife perustaja

Psykoterapia on ala, joka vaatii paljon omistautumista ja kovaa työtä. Terapeutin tulee auttaa asiakkaitaan parhaan kykynsä mukaan henkisissä terveysongelmissa, mutta heidän täytyy myös ylläpitää vastaanottoa, joka toimii sujuvasti ja tehokkaasti. Onneksi digitaalisten työkalujen avulla terapeutit voivat virtaviivaistaa hallinnollisia tehtäviään, lisätä tuottavuuttaan ja lopulta parantaa asiakkaidensa hoidon laatua. Tässä blogikirjoituksessa esittelemme muutamia tapoja, joilla online-työkalut voivat auttaa sinua maksimoimaan tehokkuutesi terapiavastaanotollasi.

Digitaalinen asiakashallinta

Almanakkaan merkattavien asiakastapaamisten ja paperille merkittyjen laskutustietojen päivät alkavat olla ohitse. Internetissä ylläpidettävät kalenterit ja asiakastiedot helpottavat asiakkaiden ajanvarausten hallintaa ja automaattisesti lähtevät tapaamismuistutukset vähentävät peruuntuneita käyntejä. Tämä voi vapauttaa merkittävän määrän aikaa terapeuteille, jotka muuten käyttäisivät aikaa papereiden pläräämiseen ja asiakkaiden yhteydenottoihin varmistaakseen heidän osallistumisensa. Psykoterapeuteille päänvaivaa tuo Kelan lomakkeet, joita tulisi muistaa tilittää aika-ajoin. Manuaalinen lomakkeiden täyttäminen on erittäin aikaa vievää ja käsin kirjaaminen on altis virheille.

Brightlifen kautta terapeutit voivat ylläpitää asiakkaiden tapaamisia helppokäyttöisestä kalenterista, joka automaattisesti muistuttaa asiakkaita tulevista tapahtumista. Järjestelmään saa helposti muistiin asiakkaan laskutustiedot, jotta kaikki tarvittava tieto on samassa paikassa turvallisesti säilöttynä. Kelan tilityslomakkeiden luominen onnistuu näppärästi järjestelmän kautta, sillä ohjelma täyttää kaikki tiedot automaattisesti, jolloin terapeutin tehtäväksi jää ainoastaan lomakkeiden allekirjoitus ja lähettäminen.

Sähköinen terveysrekisteri (Kanta)

Tarkkojen ja kattavien tietojen ylläpitäminen on tärkeää tehokkaan hoidon tarjoamiseksi. Perinteinen paperipohjainen lähestymistapa voi kuitenkin olla aikaa vievää ja altis virheille. Kanta-järjestelmä, johon pääsee käsiksi Brightlifen kautta, voi auttaa terapeutteja virtaviivaistamaan tietojen tallennuksen, mukaan lukien tutkimuslomakkeet, etenemismerkinnät ja hoitosuunnitelmat. Tämä säästää paitsi aikaa myös tarjoaa turvallisen tavan tallentaa luottamuksellisia potilastietoja. Brightlife on Valviran A1 rekisteröity potilastietojärjestelmä ja teemme kaikkemme sen eteen, että sinun ja asiakkaasi tiedot pysyvät turvassa.

Etäterapia

COVID-19-pandemia on kiihdyttänyt etäterapian käyttöönottoa, mutta jo ennen sitä käytäntö saavutti suosiota tapana lisätä saatavuutta ja joustavuutta asiakkaille. Esimerkiksi Brightlifen alustaa käyttävät terapeutit voivat suorittaa istuntoja mistä tahansa, missä on internetyhteys. Tämä voi säästää aikaa ja kustannuksia, jotka liittyvät fyysiseen sijaintiin. Etäterapia voi myös laajentaa asiakaskuntaasi, sillä voit hoitaa asiakkaita, jotka asuvat eri maissa tai kaukana vastaanotostasi.

Sähköposti- ja verkkolaskutus

Laskujen luominen, lähettäminen ja seuraaminen voivat olla aikamoinen päänvaiva, mikäli teet kaiken vielä manuaalisesti. Onneksi digitalisaatio mahdollistaa prosessin automatisoinnin aina laskujen luomisesta, niiden maksutilanteen tarkastamiseen. Brightlifen kaltaisten työkalujen avulla terapeutilla on mahdollisuus luoda lasku terapiakäynneistä suoraan kalenterimerkintöjen pohjalta, jossa on eroteltuna Kelan osuus maksusta, sekä asiakkaan omavastuu. Edes laskun lähettämiseen ei tarvitse käyttää aikaa, sillä laskut siirtyvät automaattisesti asiakkaan sähköpostiin ennalta määrättynä lähetyspäivänä. Laskujen maksutilanteen seuraaminen on työläs prosessi, mikäli sen tekee tarkastelemalla pankin tiliotetta kuukauden päätteeksi.

Brightlifen järjestelmään lisäämällä nettipankista saatavan CSV-tiedoston, voit silmän räpäyksessä nähdä mitkä laskut ovat maksettu.

Harjoittelun seuranta

Harjoituksien ja mittareiden tarjoaminen asiakkaille voi olla hyödyllinen tapa tukea asiakasta terapiakäyntien väleissä. Paperipohjaisten materiaalien tulostainen ja jakelu on kuitenkin hankalaa ja lappusilla on paha tapa hävitä. Digitaaliset mittarit ja harjoitukset on helppo lähettää, ne eivät pääse häviämään ja niiden tulokset pysyvät tallessa. Brightlife tarjoaa valikoiman digitaalisia resursseja terapeutille, joita hän voi jakaa asiakkaidensa kanssa. Saatavilla olevat läsnäoloharjoitukset, mittarit ja kotitehtävät voi auttaa terapeutteja seuraamaan asiakkaiden edistymistä hoitosuunnitelmassa ja ymmärtämään paremmin, mitkä hoitomuodot ovat tehokkaita. Vastauksien avulla terapeutti voi mukauttaa hoitosuunnitelmia ja varmistaa, että asiakkaat saavat parasta mahdollista hoitoa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että verkkotyökalujen käyttö voi auttaa psykoterapeutteja maksimoimaan toiminnan tehokkuuden ja vapauttaa aikaa, sekä resursseja keskittyäkseen tärkeimpään: laadukkaan hoidon tarjoamiseen asiakkaille. Olipa kyse hallinnollisten tehtävien automatisoinnista, laskutuksen virtaviivaistamisesta tai digitaalisten resurssien tarjoamisesta, saatavilla on laaja valikoima työkaluja, jotka voivat auttaa terapeutteja toimimaan tehokkaammin päivittäisessä työssään.

Jaa tämä postaus

Jaa Twitterissä Jaa Facobookissa Jaa Linkedinissä